0
سبد خرید شما خالیست!
میتواند برای مشاهده محصولات بیشتر به صفحات زیر بروید

سبک دکوراسیون نئوکلاسیک

زمان مورد نیاز برای مطالعه 15 دقیقه
نویسنده : تیم تولید محتوا
1403/07/22
نظرات وبلاگ 0

بسیاری از ما به دلیل آشنایی با قدمت سبک کلاسیک، به خوبی با ویژگی‌های آن آشنا هستیم و کمتر درباره خصوصیات و مزایای سبک دکوراسیون نئوکلاسیک اطلاعات داریم. در حالی که این سبک به‌طور نامحسوس وارد طراحی محیط‌های پیرامون ما شده است. شاید این امر به دلیل تمایل نسل جدید به رهایی از قوانین سخت‌گیرانه طراحی کلاسیک باشد، در حالی که سبک مدرن هنوز نتوانسته جایگاه خاص خود را در طراحی دکوراسیون پیدا کند.

جالب است بدانید که سبک نئوکلاسیک پس از تلفیق اصول طراحی کلاسیک یونان و روم با عناصر مدرن معماری غرب در قرن هجدهم به وجود آمد. از این رو، سبک دکوراسیون نئوکلاسیک هم پیچیدگی‌ها و ظرافت‌های خاص سبک کلاسیک را دارد و هم از سادگی سبک مدرن بهره می‌برد. در ادامه به جزئیات بیشتری از این سبک می‌پردازیم. 

سبک دکوراسیون نئوکلاسیک

 تفاوت‌های اصلی سبک دکوراسیون نئوکلاسیک و سبک کلاسیک

پیش از بررسی ویژگی‌های دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک، بهتر است به تفاوت‌های اصلی آن با سبک کلاسیک اشاره کنیم. چرا که سبک نئوکلاسیک به عنوان نسل بعدی سبک کلاسیک معرفی شده است و هدف آن، ارائه زیبایی و شکوه سبک کلاسیک به روشی مدرن است. 

در حالی که در سبک کلاسیک تجملات و شلوغی امتیاز محسوب می‌شود، در دکوراسیون داخلی نئوکلاسیک از وسایل اضافی و پرزرق و برق پرهیز می‌شود تا فضای باز و وسعت محیط بهتر دیده شود. 

برخلاف اشیاء و تزئینات سبک کلاسیک که حالتی شاهانه و سنتی دارند، وسایل تزئینی و لوکس در دکوراسیون نئوکلاسیک با وجود لاکچری بودن، سادگی و لطافت خاصی دارند. 

برای طراحی به سبک کلاسیک اغلب از رنگ‌هایی مانند شنی، طلایی، نقره‌ای، قهوه‌ای، عنابی و سبز یشمی استفاده می‌شود. اما در طراحی سبک نئوکلاسیک، رنگ‌های پایه مثل قارچی، صدفی و خاکستری با رنگ‌های مدرن‌تری مانند خردلی، برنزی و لاجوردی ترکیب می‌شوند.

پیشنهاد خواندنی: دکوراسیون سبک مینیمال  تفاوت‌های اصلی سبک نئوکلاسیک و سبک کلاسیک

ویژگی‌های دکوراسیون داخلی سبک نئوکلاسیک

می‌توان گفت که سبک نئوکلاسیک ترکیبی از ویژگی‌های سبک‌های کلاسیک و مدرن است. این سبک اغلب در دکوراسیون ویلاهای باز، خانه‌های بزرگ، فضاهای لوکس و تا حدودی مدرن به کار می‌رود. 

اگر تمایل به سبک‌های ساده و مینیمال مدرن ندارید و در عین حال، از تجمل و شلوغی سبک کلاسیک هم خوشتان نمی‌آید، بهتر است به سراغ سبک نئوکلاسیک بروید. برای اجرای این سبک، کافی است اصول سبک کلاسیک که به عنوان سبک مادر شناخته می‌شود را رعایت کرده و از وسایل مدرن و در عین حال لوکس برای دکوراسیون استفاده کنید. 

 نحوه نورپردازی در سبک نئوکلاسیک

در دکوراسیون داخلی سبک نئوکلاسیک، روشن بودن فضا و نور مناسب اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل، استفاده از لوسترهایی با نمای فلزی و شیشه‌ای، به‌ویژه برای قسمت مرکزی منزل، توصیه می‌شود. همچنین، چراغ‌های رومیزی ظریف با نمای شیشه‌ای یا آکریلیک و آباژورهای ایستاده با پایه بلند، انتخاب‌های مناسبی هستند. 

برخلاف سبک کلاسیک، در طراحی سبک نئوکلاسیک نمی‌توان از پرده‌های پرنقش و نگار و یالان‌های بلند استفاده کرد. برای بهره‌مندی بهتر از نور طبیعی، بهتر است پرده‌های ساده، نازک و ظریف نصب شوند.

 پیشنهاد خواندنی: دکوراسیون منزل به سبک سنتی ایرانیویژگی‌های دکوراسیون داخلی سبک نئوکلاسیک

روکش دیوارها و کفپوش در سبک نئوکلاسیک

در دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک، از کفپوش‌های پارکت، لمینت یا سرامیک با رنگ‌های روشن استفاده می‌شود. این انتخاب به دلیل هماهنگی با سادگی دیگر اجزای منزل انجام می‌گیرد. 

روکش دیوارها نیز معمولاً ترکیبی از رنگ و کاغذدیواری است. در برخی فضاها مانند آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی، از روکش‌های طرح سنگ نیز استفاده می‌شود تا نمایی شیک و لوکس به فضا ببخشد. 

ساختار مبلمان و وسایل تزئینی در سبک نئوکلاسیک

جالب است بدانید که امروزه در طراحی وسایل منزل، به‌ویژه مبلمان، لوستر و سرویس خواب، از ویژگی‌های سبک نئوکلاسیک بهره‌برداری می‌شود. معمولاً تمامی اجزای مبلمان و سرویس خواب نئوکلاسیک دارای طراحی ساده و متقارن هستند و در برخی از قسمت‌های بدنه آن‌ها تزئینات زینتی یا نقوش ظریف دیده می‌شود.

برای دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک، بهتر است از مبلمان راحتی یا رسمی با طراحی ساده و شیک استفاده کنید. این انتخاب باعث می‌شود که تطبیق دادن سایر اشیاء تزئینی فلزی یا شیشه‌ای و تابلوهایی با طرح‌های خلاقانه به‌راحتی انجام شود.

پارچه‌هایی که برای روکش مبلمان نئوکلاسیک استفاده می‌شوند، عمدتاً از جنس پنبه و کتان هستند. برخلاف سبک کلاسیک، در این سبک از پارچه‌هایی مانند ژاکارد، ملیله و زربافت استفاده نمی‌شود، زیرا این پارچه‌ها درخشندگی و زرق و برق زیادی دارند که می‌تواند تعادل دکوراسیون نئوکلاسیک را به هم بزند.

 پیشنهاد خواندنی: انواع سبک دکوراسیون داخلیاتاق خواب نئوکلاسیک

اتاق خواب نئوکلاسیک

در دکوراسیون داخلی به سبک نئوکلاسیک، اتاق خواب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا سرویس خواب دو نفره در آن قرار دارد و به نوعی در مرکز توجه است. طراحی سرویس خواب نئوکلاسیک حالتی میان سبک کلاسیک و مدرن دارد؛ در عین سادگی، ظاهری لوکس دارد. از پارچه‌هایی با رنگ‌های کرم، خاکستری یا سفید برای روکش آن استفاده می‌شود. اجزای اصلی آن شامل تخت خواب، میز آرایش، پاتختی، پاف، و یک مبلمان تک هستند.

برخلاف سرویس خواب‌های کلاسیک که بدنه‌ای چوبی و ابعاد بزرگی دارند، سرویس خواب نئوکلاسیک سایز متوسط و مناسبی دارد، که این امر آن را از نظر قیمتی نیز مقرون‌به‌صرفه‌تر می‌سازد. اگرچه سرویس خواب نئوکلاسیک ظاهری شاهانه ندارد، اما می‌توان برای آن روتختی‌هایی مجلل با پارچه‌های ابریشمی یا مخمل تهیه کرد، یا برعکس، از روتختی‌های نخی ساده با رنگ‌های ملایم استفاده کرد. همه چیز به سلیقه شما بستگی دارد.

برای تکمیل دکوراسیون داخلی اتاق خواب نئوکلاسیک، می‌توانید به سراغ یک فرش ساده نئوکلاسیک، گلدان‌های طبیعی، پرده‌های ساده حریر، و چند لوستر شیشه‌ای و براق بروید.

پیشنهاد خواندنی: چیدمان مبل هفت نفره در پذیرایی مستطیل شکل

 آشپزخانه نئوکلاسیک

آشپزخانه نئوکلاسیک

طراحی آشپزخانه نئوکلاسیک نسبت به آشپزخانه‌های کلاسیک کمتر پیچیدگی دارد. ابتدا باید به نصب کابینت‌ها توجه کنید. کابینت‌های نئوکلاسیک معمولاً دارای قاب‌ها و تزئینات ساده‌ای هستند و به‌صورت متقارن طراحی می‌شوند. رنگ‌های رایج برای این کابینت‌ها شامل سفید، طوسی یا کرم روشن است.

برای جلوه بیشتر، استفاده از لوسترهای آویز بلند در بالای میز آشپزخانه معمول است و تلاش می‌شود که تمامی وسایل آشپزخانه دارای ظاهر مدرن و در عین حال شیک باشند. در این سبک، گاز رومیزی و فر توکار از اجزای ضروری هستند. 

 حمام و سرویس بهداشتی نئوکلاسیک

اگرچه حمام و سرویس بهداشتی نئوکلاسیک ممکن است در نگاه اول کمی پرزرق و برق به نظر برسند، اما نسبت به طراحی کلاسیک از سادگی بیشتری برخوردارند. برای افزایش جلوه لوکس آن‌ها، ممکن است از شیرآلات طلایی رنگ یا دیوارپوش‌های طرح سنگ استفاده شود. همچنین آینه‌کاری و نورپردازی با لامپ‌های مدرن، از عناصر اصلی طراحی این فضا هستند.

پیشنهاد خواندنی: چیدمان مبل راحتی جلوی تلویزیون  حمام و سرویس بهداشتی نئوکلاسیک

اتاق نشیمن نئوکلاسیک

اتاق نشیمن در دکوراسیون نئوکلاسیک معمولاً شامل مبلمانی راحتی و لوکس، یک آباژور ایستاده و چند آباژور دیواری، یک فرش نئوکلاسیک ساده، تلویزیون ال‌ای‌دی (که اغلب روی دیوار نصب می‌شود)، و پرده‌های ظریف و بلند است. برای انتخاب رنگ مبلمان بهتر است از رنگ‌های خنثی مانند کرم، طوسی، نسکافه‌ای، بژ و سفید استفاده کنید. برای شیک‌تر نشان دادن مبلمان، کوسن‌های مدرن که طراحی ساده و در عین حال جذاب دارند، پیشنهاد می‌شوند.

معمولاً رنگ فرش با رنگ مبلمان و پرده‌ها هماهنگ می‌شود و نورپردازی دقیق و مناسب، جلوه خاصی به کل فضا می‌بخشد.

پیشنهاد خواندنی: جدیدترین رنگ چوب مبل استیل

اتاق نشیمن نئوکلاسیک

پذیرایی نئوکلاسیک

شاید تفاوت ظاهری زیادی بین اتاق نشیمن و پذیرایی نئوکلاسیک مشاهده نکنید، اما هر کدام از این دو فضا دارای جزئیات خاص خود هستند. برای دکوراسیون پذیرایی نئوکلاسیک، بهتر است مبلمانی رسمی تهیه کنید که اغلب از رنگ‌های طلایی و نقره‌ای در آن استفاده می‌شود.

برخلاف مبلمان کلاسیک که معمولاً تمام اجزای آن از چوب ساخته شده، اخیراً برای ساخت مبلمان‌های نئوکلاسیک از فلز استیل استفاده می‌شود که درخشندگی فلز، جلوه‌ای خاص به فضای پذیرایی می‌بخشد و حس لاکچری بودن را تقویت می‌کند.

همچنین می‌توانید یک میز و صندلی ناهارخوری ۶ تا ۸ نفره به فضا اضافه کنید تا زیبایی پذیرایی را دوچندان کند. آینه‌کاری بر روی دیوار مجاور میز و نصب لوستر پرنور در بالای آن نیز ایده‌های جذابی هستند که می‌توانید به‌کار ببرید.

قرار دادن یک یا دو گلدان طبیعی بزرگ در گوشه‌های پذیرایی نئوکلاسیک، جلوه‌گری بیشتری به فضا می‌دهد. علاوه بر لوستر، می‌توانید از آباژورهای شیشه‌ای ایستاده و دیواری برای نورپردازی بیشتر استفاده کنید.

تابلوهای به‌کار رفته در دکوراسیون نئوکلاسیک معمولاً طراحی خاصی دارند و مفاهیم آن‌ها به‌راحتی قابل درک نیست. برای پرده‌های پذیرایی بهتر است پارچه‌های ساده و ظریف انتخاب کنید تا هماهنگی با سایر اجزای دکوراسیون حفظ شود.

 پیشنهاد خواندنی: بهترین رنگ مبل برای خانه های کوچکپذیرایی نئوکلاسیک

سخن پایانی

دکوراسیون نئوکلاسیک گزینه‌ای فوق‌العاده برای افرادی است که به مدل‌های سنتی و کلاسیک علاقه دارند. اگر تمایل دارید که فضای خانه‌تان کمتر تحت تأثیر سبک‌های مدرن باشد و چیدمانی با حس و حال سنتی‌تر داشته باشید، سبک نئوکلاسیک می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. این سبک نه بیش از حد شلوغ و پرکار است و نه آن‌قدر ساده که خسته‌کننده به نظر برسد.

جزئیات و دقتی که در سبک نئوکلاسیک وجود دارد، این امکان را فراهم می‌کند که حتی در خانه‌ها و آشپزخانه‌هایی با متراژ نه‌چندان بزرگ هم به‌خوبی از آن استفاده شود.

نظرات کاربران
نظرات کاربران
با عضویت در سایت نظر خود را با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید
افزودن نظر جدید
افزودن نظر جدید
acceptingtosubmitcomment
مشاوره و پشتیبانی